2021 Ehliyet Sınav Sonucu Nasıl Ve Nereden Öğrenilir? Ehliyet Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı | Samsun Sürücü Kursu | Samsun Psikoteknik 

2021 Ehliyet Sınav Sonucu Nasıl Ve Nereden Öğrenilir? Ehliyet Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı


2021-09-23 / Samsun Sürücü Kursu


2021 Ehliyet Sınav Sonucu Nasıl Ve Nereden Öğrenilir? Ehliyet Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan sürücü adayları ehliyet sınavına girmeye hak kazanır. Sınava giren adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen ehliyet sınav sonuçlarını araştırmaya devam ediyor. MEB 2021 Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir ve nereden? Ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı!

Belirli aşamaları geçip ehliyet sınavına girmeye hak kazanan adaylar heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. Sürücü adayları sınavda başarılı olup olmadıklarını görmek için 'Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir ve nereden?' sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçlar erişime açılmakla birlikte dileyen aday sınavın hemen ardından e-sınav olduğu için sonuçlarını öğrenebiliyor. Bu kapsamda; MEB 2021 Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir ve nereden? Bu başlık altından sorgulama ekranı ve bilgilere ulaşabilirsiniz.

MEB EHLİYET SINAV SONUÇLARI

Sınava katılan aday TC kimlik numarasını ve güvenlik kodunu yazdıktan sonra sonuç bilgisine ulaşabiliyor. 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olarak kabul ediliyor. Yani 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru yapanlar sınavı geçmiş oluyorlar. 35 doğrunun altında olanlar ise bir kez daha sınava girmek durumunda kalıyorlar.

SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2021 EHLİYET SINAV ÜCRETİ VE EHLİYET FİYATLARI

Ehliyet sınav ücretleri ve ehliyet fiyatları her yıl değişkenlik göstermektedir. Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının 2021'de ödemesi gereken ücretler şu şekilde;

Yazılı sınav ücreti: 100 TL
Direksiyon sınavı ücreti: 130 TL
Sürücü belgesi kart ücreti: 225 TL
A, A1, A2 ve F sınıfı sürücü belgeleri harç ücreti: 272 TL
B sınıfı sürücü belgesi harç ücreti: 820,10 TL
C, CE, D ve G sınıfı sürücü belgeleri harç ücreti: 1.368,40 TL

EHLİYET SINAV ÜCRETİ KAÇ KERE ÖDENEBİLİR?

Bir kişinin ehliyet sınavına katılma hakkı 4 ile sınırlıdır. Bu nedenle sınavlardan herhangi birinden 4 kere geçemeyen kişiler, ehliyet alamazlar. Kısacası bir sürücü adayı en fazla 4 kere sınav ücreti ödeyebilir. Bu ücretler her sınav için tek tek alınır. Eğer bir aday 4 kere ehliyet sınavında başarısız olursa 45 gün içerisinde dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne başvurması gerekir. Böylece 4 sınav hakkı daha kazanılabilir.

 

 

 

 
Samsun İlkadım Canik Sürücü Kursu 2023© | Tüm Hakları Saklıdır.
Desing: Ozy Web Ajans
HEMEN ARA RANDEVU AL