Ehliyet Kursları Açıldı Mı? Sürücü Kursları Yüz Yüze Eğitime Başladı Mı? | Samsun Sürücü Kursu | Samsun Psikoteknik 

Ehliyet Kursları Açıldı Mı? Sürücü Kursları Yüz Yüze Eğitime Başladı Mı?


2021-09-24 / Samsun Sürücü Kursu


Ehliyet Kursları Açıldı Mı? Sürücü Kursları Yüz Yüze Eğitime Başladı Mı? Sürücü adayları, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim süreci kararı alan ehliyet kurslarının yüz yüze eğitime geçip geçmediğini merak ediyor. Sürücü adayları ve işletmeler konuyla ilgili detayları araştırıyor. İşte detaylar...

Koronavirüs salgını ile birlikte yüz yüze eğitim sürecine ara veren özel kurslar ve eğitim merkezlerinin akıbeti belli oldu.

Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarına konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Ehliyet, çeşitli kurslar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri yüz yüze eğitime başlayabileği duyuruldu.

Peki, Sürücü kursları ve ehliyet kursları açıldı mı? Sürücü kursları ne zaman açılacak? İşte MEB açıklamasının detayları…

SÜRÜCÜ KURSLARI AÇILDI MI?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği vurgulandı.

EHLİYET BAŞVURULARI NE ZAMAN 2021?

Başvuru tarihleri her ayın 1i ile 10u arasında gerçekleşmekte ve başvuran adaylar 2 hafta içerisinde ehliyet sınavına girmektedir.

Gerekli belgeler:

TC kimlik kartı fotokopisi

4 tane biyometrik fotoğraf

Sürücü olabilir sağlık raporu

Sicil kaydı

Öğrenim belgesi

Ehliyet sınıfına göre değişkenlik gösteren bu şartlar, temel olarak şu başlıklar altında sınıflandırılabilir

EHLİYET ALMA ŞARTLARI

Tecrübe koşulu
Yaş koşulu
Diploma koşulu
Sağlık koşulu
Adli sicil kaydı koşulu
Teorik ve direksiyon sınavlarından başarıyla geçme koşulu

KAÇ AYDA EHLİYET ALINIR?

Ehliyet almak isteyen adaylar, eğitimlerini ve sınavlarını zamanında ve başarıyla tamamlamaları durumunda genellikle 1 buçuk ila 2 ay arasında değişen bir sürede ehliyetlerini alabilmektedirler. Sınavlardan başarıyla geçemeyen adayların ise ehliyet alma süreleri uzayabilmektedir.

2021 EHLİYET SINAV ÜCRETİ VE EHLİYET FİYATLARI

Ehliyet sınav ücretleri ve ehliyet fiyatları her yıl değişkenlik göstermektedir. Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının 2021'de ödemesi gereken ücretler şu şekilde;

Yazılı sınav ücreti: 100 TL
Direksiyon sınavı ücreti: 130 TL
Sürücü belgesi kart ücreti: 225 TL
A, A1, A2 ve F sınıfı sürücü belgeleri harç ücreti: 272 TL
B sınıfı sürücü belgesi harç ücreti: 820,10 TL
C, CE, D ve G sınıfı sürücü belgeleri harç ücreti: 1.368,40 TL

 
Samsun İlkadım Canik Sürücü Kursu 2023© | Tüm Hakları Saklıdır.
Desing: Ozy Web Ajans
HEMEN ARA RANDEVU AL